Не вистачало на пляшку: сусіди вдерлися до односельчанки, а через те, що та впізнала їх — убили і підпалили

На Житомирщині чоловіки прийшли грабувати стареньку, натомість жорстоко убили й підпали її хату. Оселя вщент вигоріла. 

У момент коли до пенсіонерки вдерлися невідомі, вона говорила із подругою телефоном. Пані Тетяна почула чоловічі голоси й зрозуміла, у хаті коїться щось неладне. 

«Чую, каже ти кудою зайшов, вийди, вийди, чую до мужчин вона якихось балакає. Я вже хотіла положити трубку, але мені інтересно до кого вона балакає. Щось тоді чую мичаніє її, тоді хекає вона, бачу щось серйозне таке, думаю, не буду ложить трубку, послухаю що там. Тоді каже мужчина, де бабка? А вона яка бабка, а він бабки, де гроші?» — розповіла сусідка Тетяна Тимошенко.

Коли жінка зрозуміла, що у подруги непрохані гості кинулася дзвонити до поліції й сусідам, які живуть поруч, аби ті допомогли їй. Та незважаючи на миттєву реакцію, врятувати пенсіонерку не встигли. 

«Зять за фонаріка і пішов туди, пішов швиденько туди і каже я іду дивлюся і бачу два хлопці йдуть по саду, но я їх не догнав» — сказала сусідка Катерина Лизогубенко.

А вже за мить, хата спалахнула. Сусіли припускають, грабіжники вдарили пенсіонерку по голові, та знепритомніла і не встигла вибратися із палаючої домівки. Тіло жінки вже знайшли правоохоронці в одній із кімнат. 

«Начали окна бить, і все, бачать що дим і ніяк, а в двері огонь.   І начали казать, що може там будь ще один балон, і тільки ми відійшли, сразу оно взорвалося» — каже сусідка Ірина Назаренко.

У поліції кажуть, життя жінки забрали за 2000 гривень й через те, що та упізнала грабіжників. Це її ж односельчани. 

«Жінка їх впізнала, в нас є запис розмови, де жінка називає їх імена. Чітку відповідь, чи жінка загинула від нанесення ударів і травм, які вона зазнала, або загинула в результаті пожежі і підпалу її оселі. Тіло жінки настільки обгорівше, що зробити ті або інші висновки не представляється можливим. Це зробить тільки експерт» — повідомив начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

Поліція по гарячих слідах затримала двох 26-ти річних чоловіків. Як пояснили вони правоохоронцям, на грабунок старенької зважилися, бо не вистачало на чергову пляшку. Сусіди кажуть, грабують своїх односельчан вони не вперше. 

Раніше чоловіки прикладали руку удома до своїх рідних, розповідає про односельчан староста села Брусилівської громади. 

«Наче сімейні розборки було, щоб стороннім, такого не було, а в сімї розборки, дебоширство» — розповіла староста с.Соловіївка Алла Радченко.

Після вбивства пенсіонерки люди у селі бояться ввечері виходити на вулицю.

«Та очень страшно, много у нас же ж живут, я вот с мамой, очень страшно оставаться. І тут у нас єсть много бабушек, которые живут отдельно» — повідомила сусідка Ірина Назаренко.

Після вбивства в сільській раді пообіцяли, що шукатимуть гроші на встановлення камер спостереження. Молодиків, яких підозрюють у вбивстві односельчанки загрожує до 15 років позбавлення волі