В Домі української культури відбувся майстер-клас у техніках акварельного й пастельного живопису

У Домі української культури відбувся демонстраційний майстер-клас від художниць Яни Сіхневич та Алли Юзепольської.  У двох техніках – акварельного й пастельного живопису зображали квітку маку.

«Техніка акварельного живопису вважається найскладнішою технікою, бо багато людей думає, що акварель – це просто дитяча техніка. Найчастіше в художніх студіях малюють саме аквареллю. Але насправді акварель – вона непередбачувана. До кінця не знаєш, який буде результат. І в тому, мабуть, і фішка» — сказала художниця-викладачка, акварелістка Яна Сіхневич.

Інша художниця – Алла Юзепольська – зображала квітку маку та представила  свої картини у пастельній техніці. 

«Я дуже люблю роботи олійними фарбами. І завжди у мене були на персональних виставках, колективних виставках представлені роботи олійними фарбами. В акварелі я не виставлялась, але вперше виставлені роботи в пастелі» — розповіла викладачка образотворчої дисципліни Житомирської музичної школи №1 імені Б. М. Лятошинського Алла Юзепольська.

Кожна з цих технік має цікаві особливості, які дозволяють надзвичайно тонко передавати задуману атмосферу намальованого сюжету. Серед гостей майстер-класу були і учениці художниць, які прийшли підтримати своїх наставниць і дізнатись для себе щось нового.

«Я малюю усім: і пастеллю, і аквареллю, і навіть олівцями. Сьогодні цікаво було дізнатись, як намалювати правильно маки і як правильно зробити на них тіні. А також – які кольори треба підбирати» — каже учасниця майстер-класу Аріна Ковтонюк.

По завершенню майстер-класу всі присутні оглянули виставку картин Яни Сіхневич та Алли Юзепольської. А намальовану квітку маку подарували Дому української культури, як яскраву згадку про майстер-клас