На Житомирщині дві доби шукали зниклу бабусю: увесь цей час була без води і їжі, але вижила

Зараз про пережите пані Світлані нагадує перев’язана рука. Вона вже удома після лікарні. Каже у той день, як зазвичай, пасла худобу, коли хтось підпалив траву. І поки вона намагалася врятувати тварин, сама перечепилася і впала, але сама підвестися вже не змогла. 

«Я надихалася, а худоба розбіглася, там якийсь кущ був, я бігла-бігла і впала. А скільки я там лежала я не знаю. Сутки чи двоє, не знаю. Не їла, не пила нічого» — каже постраждала Світлана Маркова.

Жінка каже, не боялася бути сама у полі, бо поруч був її собака. 

Коли рідні побачили, що худоба повернулася без жінки, самотужки вночі почали її шукати. 

«Дзвонила без кінця. Ми перший день шукали її до півдванадцятої ночі. Ходили тут по усьому полі, шукали. На другий день якраз мій зять приїхав, брат прийшов, ходили усі поля обшукали. Гудки йдуть, телефон робить, а неї ніде немає» — розповіла родичка постраждалої Ольга Дмитренко.

Коли самостійно жінку знайти не вдалося, рідні подзвонили до поліції. На пошуки стало усе село і кілька десятків поліцейських, усі разом прочісували місцевість. Вночі була мінусова температура, у селі зізнаються, вже і не сподівалися Світлану знайти живою. 

«Знаючи про те, що в неї стрибав тиск, вона була гіпертоніком, ми не очікували знайти її живою, ми чекали вже плачевного результату. Це дійсно диво, що вона залишилась живою» — сказала сільський голова Брониківської сільської ради Надія Залевська.

На другий день пошуків увечері жінку таки знайшли поліцейські. Кажуть, коли підійшли до канави, почули як Світлана знесилено просить про допомогу.

«В один момент я почув шум, запитав чи тут хтось є, і вона відповіла, вже голос був стомлений, але вона подала знак, що там знаходиться якась людина. Я вже туди зайшов, вона була лежачи, в канаві застряла між гіллям. Вона була вже в безпорадному стані» — розповів дільничий  офіцер поліції Володимир Пасічний.

«Коли запитали що ви їли бабусю, вона каже у мене в кишені було кілька горішків і яблуко, мені цього було достатньо» — додав дільничий офіцер поліції Володимир Рудик.

Ледь притомну Світлану госпіталізували до лікарні. Медики те, що жінка вижила називають дивом. У неї діагностували вивих ключиці і переохолодження. 

«Людина була в свідомості, контактна, доступна, все чітко відповідала. Зі скарг були тільки болі в плечі. Можна сказати, що це диво, що при такій темпертатурі, в таких умовах вона вижила» — повідомив лікар-травматолог Новоград-Волинської районної лікарні Сергій Вознюк.

Рідні Світлани кажуть, коли жінку знайшли живою, плакали від щастя.

Після пережитого родичі кажуть, більше стареньку саму далеко не відпусять