Хочеш поїхати в іншу область маєш пред’явити сертифікат про вакцинацію або зробити тест: скільки коштує

Біля центрального автовокзалу міста роблять ескпрес-тести на коронавірус. Хочеш їхати до іншої області і не маєш сертифікату про вакцинацію, мусиш тестуватися. Заплатити доведеться 300 гривень. Житомиряни кажуть, задоволення не з дешевих, але іншого варіанту немає.

«Я з Хмельницької області, я до мами зараз поїхати не можу, вакцинуватися я поки теж не можу за медичними протипоказами» — каже пасажирка Тетяна.

Пасажирів без негативного експрес-тесту в автобус не пускають.

«Не запускали в маршрутку без тестів, але і не перевіряли» — розповіла пасажирка Сніжана.

А от водії, зізнається жінка, як можуть викручуються із ситуації. 

«Нас водії садили спереду, а позаду сиділи не вакциновані. Для отмазки» — каже пасажирка Сніжана.

Водії скаржаться, щойно ввели такі обмеження кількість пасажирів зменшилася вдвічі. Але правил вимушено дотримуються і вже вакцинувалися. 

«За цей тиждень на відсотків 50 впав потік пасажирів» — повідомив водій Андрій.

Фельдшер мобільної бригади, де тестують пасажирів каже, щоденно звертається до чотирьох десятків людей, але позитивний результат на ковід зустрічається рідко. В такому випадку хворих відправляють додому. 

Медик каже, здебільшого люди спокійно реагують на вимушене тестування, але є й такі, що скандалять. 

Деякі пасажири кажуть, на вакцинацію поки не зважуються, а тому робити тестування будуть стільки разів, скільки потрібно. 

Мобільна бригада на центральному автовокзалі працює з 9-ї до 17-ї вечора. На місці видають чек про оплату. Після цього експрес-тест діє 72 години