АТ «Житомиргаз» провів заміну зношених мереж та старого газорозподільного обладнання на нове

АТ «Житомиргаз провело один із заключних етапів редизайну газорозподільних мереж у селі Пряжеві. Виконавши  роботи по переврізці шафорегуляторного пункту та заміні зношених газопроводів. 

«Декілька точок проводиться роботи. Це одна із них Як бачимо, зварники вже закінчили свою роботу. Залишився фінальний етап — це ізоляція, а далі — впринципі можна відновлювати благоустрій» — повідомив в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Старий, зношений газопровід працівники виводять з експлуатації, а новий — вводять в дію. Уже проклали більше 3-ох км газопроводу. Аби він слугував якісніше та довше використовують поліетиленові труби.

«Мережі, які живилися від старого газопроводу розподільчого ми переврізаємо в новий, збудований уже по-нових технологіях, який не піддається корозії» — повідомив в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

У «Житомиргазі» кажуть, обладнання вже застаріле, тому проводять заміну шафового газорегуляторного пункту. Таке оновлення забезпечить надійне та стабільне газопостачання для споживачів.

«На даній локації ми проводимо роботи по переврізці з старого газопроводу в новий газопровід, який проклали перед цим щафорегуляторного пункту. До речі, варто зауважити, що даний регуляторний пункт також буде замінюватися на новий» — сказав  в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Роботи проводяться в межах виконання інвестиційної програми, яка є складовою тарифу на розподіл газу. Працівники АТ «Житомиргаз» оновлюють обладнання, яке прослугувало кілька десятків років і вже потребує заміни. Проводять ремонтні роботи і встановлюють нове газорегулююче обладнання виробництва «РГК Продакшн».

Впродовж цього року у Житомирській області замінили більше 50-ти шафових регуляторних пунктів. Газовики спрацювали оперативно – розпочали роботи вчора, сьогодні ж вже відновлюють газопостачання споживачам. Звертаються з проханням надати доступ до газових приладів, задля безпеки при подачі енергоносія.  У «Житомиргазі» кажуть, основне їхнє завдання — без жодних перешкод, безпечно та стабільно, постачати природний газ споживачам.

«Основне завдання АТ «Житомиргаз», відповідно до ліцензії, це утримання обслуговування газорозподільної мережі. А також безперебійна, безаварійна доставка природнього газу усім споживачам, а їх у Житомирській області налічується 366 тисяч» — повідомила начальниця управління зовнішньої комунікації АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена