Житомирська обласна лікарня готова приймати хворих з коронавірусом: перепрофілювали 200 ліжок

Житомирська обласна лікарня — заклад другої хвилі прийому хворих. Щойно перша та друга міські лікарні будуть ущент заповнені, пацієнтів госпіталізуватимуть сюди. Але на сьогодні в інфекційному відділенні вже  семеро хворих з підтвердженим діагнозом — коронавірус. 

«Це ті пацієнти, які до нас поступали по невідкладній медичній допомозі і в процесі лікування основного захворювання після діагностики ми виявили, що у них є COVID-19» — сказав директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів.

Ці пацієнти важкі, а тому транспортувати їх до лікарні першої хвилі поки не можуть. Але в будь-яку хвилину заклад готовий почати приймати усіх пацієнтів. 

«Якщо припустимо через годину чи через день, два дні виникне така необхідність і поступить така команда, ми готові приймати пацієнтів» — повідомив директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів.

Для цього у лікарні перепрофілювали під інфекційне 6 відділень. А це увесь перший корпус закладу. 

«Ці 200 ліжок вже перепрофільовані, пацієнти, які там перебували переведені в інші відділення і переїхали в приміщення інших відділень відповідно ці лікарі, які працювали у цих відділеннях» — додав директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів.

Лікувати хворих із ковідом буде 6 медичних бригад. Рік тому обласну лікарню вже залучали до лікування хворих на ковід. З цього часу, каже директор, додатково провели близько трьох кілометрів кисневих трубопроводів, втричі збільшили кількість кисневих точок, вдвічі збільшили кількість дихальної апаратури, , вдвічі збільшили кількість ємкостей для рідкого кисню і зараз може приймати близько 7 тонн рідкого кисню. Перестрахувалися на випадок, якщо у постачальника закінчиться кисень