До акції Президента України «Створюємо ліси разом» долучилися «ЗеЖінки»

372

В Україні триває «зелена» акція Президента України «Створюємо ліси разом. Цими вихідними до процесу долучилися «ЗеЖінки» — представниці жіночого крила партії «Слуга народу». Народна депутатка України Тетяна Циба зазначає, це не партійне крило, а громадська організація. 

«Об’єднує людей і жінок, до речі, і чоловіків, які поділяють цінності рівних можливостей. Ну це було важливо, щоб це у нас була така спільна акція, що рух жінок обов’язково долучиться до хорошої справи. Тим більше, що коли ти вирощуєш дерево, це ну майже як вирощуєш дитину» — зазначила народна депутатка України, фракція «Слуга народу» Тетяна Циба.

Навчити берегти та відновлювати природу. До зеленої акції систематично долучають і дітей. 12-річний Мухамед розповідає, вже не вперше висаджує дерева.

«В Лугинському спецлісгоспі, в Ємільчинському лісгоспі і це вже, мабуть, третій раз. Дядько лісівник, так, доводиться допомагати трошки. Зробив таку маленьку частку Світу, зробив добро в природі» — сказав Мухамед.

ЗеЖінки» зізнаються для них важливо було долучитися до акції не лише заради озеленення Житомирщини, а й допомогти тим, хто це робить постійно.

«Знаєте, коли чуєш тих людей, які тут постійно працюють, що вони кожного року саджають ці дерева і по кільки гектарів. Найголовніше те, що ми допомагаємо один одному тому, що їм складно буде постійно справлятися самим. Тим паче, сьогодні, коли ми висадили понад 80 дерев тільки вдвох, то ми зрозуміли — в цьому році найбільшу кількість посадили дерев» — розповіла очільниця руху «ЗеЖінки» Житомира Ірина Гладка.

Директор лісгоспу зізнається, така допомога дійсно дуже важлива, адже роботи після пожеж, які спіткали Овруцький район, вистачає. 

«Ми на сьогоднішній день маємо 285 гектарів посадки по лісгоспу. Акція проходить у трьох лісництвах, які постраждали внаслідок пожежі. Кожного дня ми займаємося цією справою поки є можливість і дозволяє погода. В один день до акції долучилось 518 людей» — сказав директор ДП «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» Руслан Бондарчук.

Міській голова Овруча зазначає, озеленення району —  здоров’я майбутніх поколінь.

«Для Овруччини дуже вадливо сьогодні, і ми всі підтримуємо ініціативу Президента. Чим більше ми посадимо лісів, тим краще буде здоров’я наших людей і буде краща наша Україна» — зазначив міський голова Овруча Іван Коруд.

Одночасно в Овруцькому районі до акції долучилося 518 людей