Кисню лишалось на годину: у першій міській лікарні вчасно ліквідували критичну ситуацію із киснем

405

Хворих на коронавірус все більшає, а у постачальників потрібної кількості кисню все менше. У лікарні кажуть іноді доводиться працювати на межі, буває кисень привозять тоді, коли до позначки 0 у резервах лишається година.

«Просто поставки проводились в нас вже, знаєте, коли година-дві-три лишилось до нуля» — повідомив медичний директор КП «Лікарня №1» Андрій Волков.

А іноді й взагалі доводиться кисень заощаджувати, аби дотягнути до моменту, коли приїде постачальник. 

«У нас ситуація із киснем складна. Добова потреба приблизно 2 тони, ми отримуємо приблизно тону-півтори кожного дня. Тобто, доводиться трошки економити, але кисень в системі є» — додав медичний директор КП «Лікарня №1» Андрій Волков.

Сьогодні критичну ситуацію із киснем у лікарні вдалося вчасно ліквідувати. Постачальник встиг привезти нову поставку за годину до того, як кисень міг закінчитися. 

Керівник постачальної фірми каже, їм так само затримують поставки кисню і щойно він з’являється починають розвозити. Дати гарантію, що він буде наступного дня ніхто не може. Й така ситуація, зазначають, по усій країні. 

«Як з’явиться кисень відразу поставимо. Кількість хворих збільшується, а кількість кисню залишається на рівні. Як ви думаєте? Зараз кисень ділиться на рівні Міністерства охорони здоров’я, всі питання туди» — сказав начальник пункту продажу кисню в місті Житомир Ігор Кучерук.

Директор першої міської лікарні каже, свою потребу закладають вчасно, за дві доби. А от перебої зачасту трапляються через логістичний маршрут.

«Кожний ранок ми подаємо сводку в департамент охорони здоров’я області по ситуації із киснепостачанням по закладам. Ми плануємо свої поставки за півтори, за дві доби. Ми плануємо, так само планує департамент охорони здоров’я. У нас є певні незручності щодо логістичності доставки кисню, тому, будемо говорити як є, є певні затримки. Проте ніколи не було такого, що заклад був на нулю» — розповів директор КП «Лікарня №1» Володимир Мордюк.

Три доби перша лікарня розвантажувалась, й попри це в інфекційному відділенні зараз знаходиться 175 пацієнтів. Відзавтра хворих знову везтимуть сюди, лікарі прогнозують, заклад знову заповниться ущент