Житомирщина вже на шляху до піку захворюваності на COVID-19

373

З 30-го жовтня Житомирщина увійшла в «червону» карантинну зону, бо ж показники захворюваності на ковід стрімко зростали. Лише за минулий тиждень інфікувалися майже 2 тисячі жителів області, а померли більш, ніж півсотні. Через стрімкий приріст захворювання ковідні ліжка розгорнули і у обласній лікарні.  

«Сьогодні у нас госпіталізовано і перебуває на стаціонарному лікуванні 1965 осіб. Майже всі, а це 1390 з них, потребують кисневої підтримки. Лікарі звичайно справляються, але навантаження дуже високе. Завантаженість ліжок в середньому по всіх 24-х лікарнях, які надають допомогу ковідним хворим, сьогодні вже 66%» — повідомила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

У області кажуть, така кількість хворих – це серйозне навантаження. Якщо ж з медикаментами ситуація стабільна і їх вистачає згідно протоколів лікування, то кисню дійсно бракує.

Хоч і кампанія з вакцинації зрушилася, як кажуть, з «мертвої» точки та цього всеодно не достатньо, аби найближчим часом вийти з «червоної» зони.

Згідно з новими обмеженнями, для невакцинованих більш жорсткі правила карантину. Так за перші два дні «червоної» зони у області вже склали понад 200 протоколів через порушення карантинних обмежень. З вихідних щодоби у населених пунктах області працюють понад 50 рейдових груп поліцейських та працівників Держспоживслужби. За цей час встигли перевірити майже тисячу суб’єктів господарювання і дві третини штрафів були за ігнорування громадянами вимог щодо використання засобів індивідуального захисту. Та у області кажуть, якщо так і буде продовжуватись, то «червоними» нам бути ще довго