Під час 12-ї позачергової сесії Житомирської міської ради депутати обговорили 13 питань

598

На 12-й позачерговій сесії Житомирської міської ради було зареєстровано 35 депутатів. В першу чергу підіймали питання охорони здоров’я та ситуації з коронавірусом. Міський голова зізнається, проблеми з киснем у лікарнях були, та зараз становище стабілізовано. 

«2 дні тому була ситуація в 1-й лікарні. О 6-й ранку мала прийти машина з киснем, але стався збій і ми перекидали кисень в балонах з інших лікарень, щоб протриматися. Кисню залишалося на 1,5-2 години. Вирішили це, в обід машина прийшла. Кисню скрізь вистачає на добу-півтори» — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

1 тонна кисню коштує 6 з половиною тисяч гривень. У міській раді запевняють, фінансово до такої вартості лікарні готові і нині усі поставки проплачені до кінця року. 

Також під час сесії депутати визначили суму, яка буде виділена на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Планують виділити більше 9 з половиною мільйонів гривень, однак за умови співфінансування з державного бюджету. 

Жваве обговорення спричинило питання тарифів, які висунуло АТ «Житомиргаз». Депутати голосували за звернення до НКРЕКП. Також народні обранці прагнули включити до документу вимоги сотень житомирян, які були висунуті під час громадських слухань під «Житомиргазом».

Висунуті вимоги підтримали не всі депутати. Деякі пункти визнали недоцільними, дещо, на їхню думку, потребує додаткового розгляду та доопрацювання. 

Свою позицію з даного питання висловили й представники громадськості. В свою чергу, люди обурені свавіллям «Житомиргазу» та планують «воювати» з ними й надалі. 

«Ми готові до подальшої боротьби, щоб зберігалися права громадян. Розраховуємо на одностайну позицію влади, депутатського корпусу і всіх громадян міста Житомира» — сказав активіст Михайло Сліпченко.

У решті решт, вимоги, висунуті житомирянами вирішили доопрацювати та сформувати окреме звернення до відповідних органів влади. А ось ініціативу надіслати звернення до НКРЕКП підтримало 34 депутата