Депутати фракції «Європейська Солідарність» презентували 6 звернень у сесійний день

590

Гучно обговорювали під час 12-ї позачергової сесії міської ради звернення фракції «Європейська Солідарність». Депутати підготували 4 документи, перший з яких зачіпає інклюзію.

«Я оголошувала звернення, яке стосується інклюзивно-ресурсних центрів. Проблема цих дітей в тому, що є батьки і поки вони живі, ми можемо якось опікуватися дітьми, а ми маємо їх зробити повноцінними членами нашої громади. А більше на медичну складову, на дослідження» — сказала депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Депутати, які були зареєстровані на сесії, сприйняли це звернення напружено. Мовляв, питання досить складне та глобальне, воно потребує більш детального вивчення та розгляду.   Наступне питання, що підіймали депутати «Європейської Солідарності» стосувалось децентралізації. Кажуть, Житомир у цьому процесі стоїть на місці, а то й взагалі крокує назад.

«Питання реформи децентралізації – це є здобуток попередньої влади. Сьогодні ми говоримо про те, що від моментів децентралізації ми крокуємо назад в централізацію. Коли місцеве самоврядування фактично буде не на стільки впливовим, коли депутати місцевої влади, сама громада повністю залежать від центральних влад» — повідомив депутат Житомирської міської ради Олег Горай.

Таку заяву негативно сприйняв і Житомирський міський голова. Каже, не перший рік працює над децентралізацією і має уявлення що це.   Дискусія закінчилась рішенням залишити звернення на доопрацювання і повторного розгляду. На сесію обласної ради депутати фракції «Європейська Солідарність» також підготували звернення.

Однак і тут рішення було не прийнято. В свою чергу депутати «Європейської Солідарності» наголошують на тому, що на зупинятися не будуть. Доопрацюють свої звернення, врахують побажання колег та все ж досягнуть позитивного рішення