У житомирському Центрі захисту тварин облаштували 5 нових вольєрів

609

Радісним лаєм та привітним вилянням хвостика зустрічають собачки Центру захисту тварин. Сьогодні у них святоскоро у них з’являться нові сусіди. Для майбутніх чотирилапих жителів закладу вже облаштували 5 вольєрів. 

«У нас давно виникла потреба у додаткових вольєрах. Оскільки сновна частина вольєрів у нас використовується для стаціонару, післяопераційного утримання, для готелю, а от щодо адопції, прилаштування в нас завжди не вистачало» — розповіла директорка КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

Зараз в центрі знаходиться 20 собачок, які чекають прилаштування. І завдяки появі нових вольєрів, скоро з’являться ще 5. Збудувати загороди допоміг міський депутат. Каже, до такого жесту наштовхнула велика любов до чотирилапих. Навіть під час огляду нових вольєрів знайшов для себе нового улюбленця. 

На закупівлю матеріалів Сергій Пидюра виділив майже 60 тисяч депутатських коштів. А ось роботу та встановлення оплатив із власного гаманця. Загальна вартість 5-ти вольєрів – майже 140 тисяч. Та планує допомагати надалі. 

«Ми хочемо на наступний рік збудувати мінімум ще 5 вольєрів. Якщо буде потреба надалі, будемо співпрацювати і обов’язково будемо допомагати. Але 5 вольєрів на наступний рік збудую ще обов’язково» — сказав депутат Житомирської міської ради Сергій Пидюра.

Керівниця закладу запевняє, використовуватимуть вольєри виключно для адопції. А деякі з них нададуть у користування громадськм організаціям.

Загалом, зазначають у Центрі захисту тварин, за останній рік значно зросла підтримка від влади міста, однак потреб все одно залишається багато. Тому сподіваються, що така допомога стане прикладом для багатьох