Близько 50 правоохоронців долучилися до здачі крові

605

Ранок п’ятниці розпочався не з кави, а з солодкого чаю і сухого печива. Саме такий сніданок сьогодні у правоохоронців Житомирщини. Вони прийшли до Обласного центру крові, аби допомогти врятувати чиєсь життя. 

«Взагалі виявили бажання здавати кров більше 50 чоловік» — повідомила старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Кров поліцейські здають вже впродовж двох днів. До цієї ініціативи приєдналися правоохоронці з усієї області. 

«Напевно, сьомий або восьмий раз. Моя допомога є вкрай важливою і це дійсно рятує життя звичайним людям. ІФ щоб бути х-хорошою людиною варто просто виявити свій маленький прояв любові до людей» — розповіла слідча слідчого відділу Відділу поліції №2 Житомирського районного управління поліції міста Коростишів Інна Писаренко.

Серед досвідчених донорів причаїлися і новачки. Вони з впевненістю і легким хвилюванням лягли на крісло для процедур. 

В Обласному центрі крові кажуть, що в середньому за день до них приходить близько тридцяти людей, аби здати кров. Нині наявні усі групи крові.

Лікар-трансфузіолог розповідає, здача крові корисна не лише для суспільства, а й для самих донорів. 

«Організмом втрата крові сприймається, як стресова ситуація, йде викид адреналіну. Є такий піднесений настрій» — сказав лікар-трансфузіолог відділу заготівлі крові Анатолій Талалай