У Житомирі планують зробити капітальний ремонт на майдані Корольова за 26,5 млн гривень

510

Нове покриття, лавки, газони та відеонагляд. Усе це планують встановити на майдані Корольова упродовж року. Проєкт ремонту за стилем відповідатиме Михайлівській та Новому бульвару. Тендер уже оголошено, роботи планують розпочати вже цього року.

«Оновлення твердого покриття, по типу як на Новому бульварі, нове освітлення, нові зони відпочинку, розширені межі, нові лавки, підвід комунікацій під новорічну ялинку» — повідомив начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

На роботи, які планують зробити до кінця року, гроші виділяє міська рада. Далі очікується співфінансування з обласного бюджету та депутатських коштів. Загальна вартість робіт – майже 30 млн гривень. Головною зміною, яку помітять житомиряни, стане заміна твердого покриття. Поряд із пам’ятником Корольова буде закладена гранітна плитка, а вздовж будівлі ОДА покладуть тротуарну. Також планують оновити зону відпочинку.

«Будуть бетонні лавки такого ж типу, як на Новому бульварі, антивандальні, вони зручні і мають естетичний вигляд. Буде додатково встановлено освітлення і підсвітка зелених насаджень. Нові будуть зелені клумби» — розповів начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

Які саме зелені насадження мають бути на майдані обговорювали із Зеленбудом. Окрім сезонних рослин планують висадити кущі лаванди, сакури, клени, катальпи, туї та самшити.

Попіклуються і про людей з інвалідністю. У проєкті нових сходів передбачені нові пандуси та поручні для маломобільних верст населення.

«Сходи будуть перероблятися. Вони залишаються з того граніту, який був. Вони будуть вирівнюватися, з обох сторін буде додано пандуси» — сказав начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

Зараз на майдані встановлена пам’ятна дошка Небесній Сотні, а також скульптура, яка є подарунком місту від компанії Євроголд. На час ремонту вони будуть переміщені.

В управлінні капітального будівництва запевняють, ремонт на святкування новорічних свят ніяк не вплине. Ярмарок, який зазвичай щороку розміщують на майдані Корольова, цьогоріч планують трохи змістити. 

Основний обсяг робіт планують на наступний рік. Кажуть, єдине, що може стати на заваді – це природні умови. Однак закінчити капітальний ремонт планують до 1-го вересня наступного року