Вже відсьогодні невакцинованих відстороняють від роботи

484

Згідно постановою уряду обов’язковій вакцинації, підлягають працівники:

-         органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
-         місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів
-         закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної, загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Вже від сьогодні працівники, які є у цьому списку, та невакциновані – від роботи відсторонені. Зокрема, у Житомирській ОДА теж є такі.

Загалом по області, серед працівників районних державних адміністрацій, невакцинованих 26.

Та ці обмеження стосуються і усіх освітян. І там цифри відсторонених вищі.

«З 59-ти територіальних громад області відсторонені на сьогодні понад 450 працівників закладів освіти» — повідомив заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець.

Ці освітяни повністю відсторонені від роботи, і навіть дистанційно викладати не можуть.

«Освітяни відстороняються від навчального процесу, від виконання своїх обов’язків без збереження заробітної плати. Це відсторонення може тривати до 4-х місяців з подальшим звільненням працівника» — додав заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець.

Аби працювати, усі з обов’язкового переліку, можуть зробити одну дозу вакцини і вже повернутися на роботу. Та й навіть ті, хто нещодавно перехворів, може отримати довідку у сімейного лікарня і відтермінувати вакцинацію на строк до 3-х місяців. Та варто зауважити, незабаром у перелік професій хочуть додати працівників, котрі надають соціальні послуги, співробітників захисту прав дітей та реабілітаційних закладів, а також установ, що внесені до переліку об’єктів критичної інфраструктури