Допомогти повернутися до звичайного життя: жителька області потребує заміну суглоба за 130 тисяч

567

Тетяні 35 років, 4 з них — це боротьба із раком. У 2017 жінці встановили діагноз плоскоклітинна карцинома шийки матки. 

«Перші дзвіночки були, коли почав боліти поперек, було важко працювати. Пішла в лікарню, мене госпіталізували. Казали вузли вузли, я не розуміла, що це, а це вже був рак» — розповіла Тетяна Гутовська.

У жінки 2-а стадія, за ці 4-и роки вона пройшла 14 курсів хіміотерапії, але метастази продовжували вражати легені, бронхи, ноги та ребро. Згодом пережила складну операцію. 

Через цю операцію мрія жінки стати мамою ніколи не зможе здійснитися. Щойно Тетяна змирилась із цим та присвятила себе роботі, як зламала ногу й тепер їй важко обійтися без сторонньої допомоги. 

«У всьому допомагає сестра і племінниця, починаючи від того, щоб помити і поїсти. Відчула страх ,плакала дуже сильно, плакала напевно від того, що не буду мати дітей» — каже Тетяна Гутовська.

А щоб поїсти жінці доводиться кожного разу пити знеболюючі. 

Але шанс повернутися до звичайного життя є. Тетяні потрібно терміново зробити операцію по заміні суглоба на візіонний протез, її вартість 130 тисяч гривень у столиці. У Житомирі за такі втручання лікарі не беруться.  

Лікарка каже, операцію потрібно робити якнайшвидше, щоб не сталося незворотних змін. 

«Максимально швидко потрібно замінити суглоб тому, що все більше поширюються метастази по кисті. Навіть для самообслуговування, щоб покращити її життя треба максимально швидко замінити суглоб» — повідомила сімейний лікар Тетяни Юлія Гавриловська.

Раніше своє лікування Тетяна сплачувала самостійно, але через перелом довелося залишити роботу. Тож зараз коштами допомагають рідні і друзі. Каже, щойно підлатає стегно, мріє відразу повернутися до роботи, а заповітна мрія — відвідати Чорнобиль.

Реквізити для допомоги Тетяні: ПРИВАТ БАНК: 4731 2196 1957 2856 — Гутовська Тетяна