У Житомирі відзначили 49 найкращих тренерів міста

683

Ранок для тренерів Житомира розпочався з приємних несподіванок. Їх сьогодні запросили у міську раду, аби нагородити відзнаками за виховання спортивного покоління. Адже за кожним переможцем стоїть його наставник.

«Це призери, переможці Чемпіонату України, учасники і Чемпіонатів Світу й Європи» — повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Тренерів відзначили дипломами, символічними статуетками і преміями. Серед нагороджених 18 жінок, а решта — чоловіки.

«Цього року у нас 49 тренерів. Це 2 тренери, які займаються спортсменами з інвалідністю, 19 тренерів олімпійських видів спорту і 28 тренерів неолімпійських видів спорту» — розповіла начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Аліна Білорусь близько 10-ти років розкриває для молодого покоління таємниці майстерності дзюдо. Тренерка каже, це вже не перша її нагорода.

«Мені насправді дуже приємно. Це моя не перша нагорода. Уже декілька років мене нагороджують» — сказала тренерка з дзюдо Аліна Білорусь.

Марія Чернокоз займається боротьбою самбо. Цьогоріч дівчина виборола третє місце на Чемпіонаті України. А сьогодні прийшла отримати мамину нагороду. Спортсменка, зізнається відчуває неабияку відповідальність за кар’єру рідної людини. 

«З однієї сторони — це навпаки має допомагати, а з іншої сторони — це більше навантаження. Так, як ти розумієш, що від тебе залежить її якась трішки кар’єра тренерська» — каже спортсменка Марія Чернокоз