В Житомирському ТТУ функціонує «Зимовий сад», де вже збирають урожай інжиру та бананів

513

Приміщення, яке нині слугує зимовим садом, побудували ще у минулому столітті між робочим цехом та адмінбудівлею трамвайно-тролейбусного управління. Тут працівники можуть відпочити, поспілкуватись, попити кави та скуштувати екзотичних фруктів. Окрім бананів та інжиру, тут ростуть саджанці фейхоа, декоративний гранат, бамбук, лимон. А доглядає за цим усім пані Наталія – технічна працівниця підприємства. ТТУ на вирощуванні екзотичних рослин не заробляє. Кажуть, просто роблять це для душі. Раніше тут навіть практикували аромотерапію. Зараз тут вже ласують свіжими плодами інжиру. Дерево не цвіте, а одразу плодородить.

«В народі називають «фиговое дерево». Чому «фиговое»? тому що тут виростає спочатку плід, а потім листочок. Квітки немає. Зразу кулачок, «фига» — розповіла технічна працівниця Житомирського ТТУ Наталія Новик.

Пані Наталія каже, інжир – її гордість. Адже цими плодами можна пригостити усіх працівників ТТУ.

«Якщо ківі має свою структуру шкірочки, банан чи апельсин – іншу. А інжир – дуже ніжний» — каже технічна працівниця Житомирського ТТУ Наталія Новик.

Разом з нашою знімальною групою сьогодні збирали урожай бананів. Після збору старіші дерева зрізають, бо вони більше не плодоносять. За рік після цього стовбур повністю згниває.

Раніше в «Зимовому саду» часто проводили екскурсії. Але карантин вніс свої корективи. Усі витрати з обслуговування підприємтсво бере на себе. Але були б не проти, якби до фінансування приєдналися спонсори та допомогли осучаснити і доповнити зимовий сад екзотичними рослинами