Відтепер отримати необхідну податкову інформацію можна онлайн

516

Нині в умовах пандемії інформацію у податкових службах можна отримати за допомогою мережі Інтернет. На офіційному сайті Державної податкової служби України забезпечено доступ до переліку безкоштовних електронних сервісів. Серед них «Електронний кабінет», «Дізнайся більше про свого бізнес партнера», «Загальнодоступний інформаційний реєстр», «Пульс», і «Кваліфікований  надавач електронних довірчих послуг». Найпопулярнішим з них є «Електронний кабінет».

«Електронний кабінет — це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для реалізації платниками податків, державними органами своїх прав та обов’язків, передбачених Податковим Кодексом, в електронному вигляді» — повідомила в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Житомирській області Марія Кисельова.

У ньому платники податків можуть отримати інформацію щодо себе, подати звітність, отримати консультації та скористатися різними видами послуг. Електронний кабінет постійно оновлюється та розширює функціоналі можливості.

«Дуже популярний у платників податків на сьогоднішній день це отримання в електронному вигляді довідки, щодо стану розрахунків з бюджетом та фондами. Набирає популярності у платників таки теж новий інформаційний ресурс, як «InfoTAX. За допомогою месенджерів телеграм і вайбер платники податків можна отримати таку інформацію, як реєстраційні та облікові дані, стан розрахунків з бюджетом, щодо поданої податкової звітності і іншу інформацію» — розповіла в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Житомирській області Марія Кисельова.

Для того, щоб працювати в електронному кабінеті платнику податків необхідно мати доступ до мережі Інтернет і електронний цифровий підпис.

«Слід зазначити, що наразі за запитом платників податків, вирішується питання щодо розширення мережі пунктів АЦСК ДПС, так у наступному році мають запрацювати, зокрема, пункти при Коростенській, Новоград-Волинській та Малинський ДПІ» — сказала в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Житомирській області Марія Кисельова.

Електронний кабінет складається з двох функціональних частин: відкритої, де наявна загальнодоступна інформація і приватної — особистого кабінету.

«До кабінету можна увійти через електронну адресу https://cabinet.tax.gov.ua/ Крім того ДПС на офіційному сайті розміщено низку відеоуроків, щодо користування Електронним кабінетом. Станом на 1 листопада поточного року платниками податків в електронному вигляді подано декларацій 87%. У тому числі 94% — це юридичні особи і 81% — це фізичні особи-підприємці» — додала в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Житомирській області Марія Кисельова.

Нині Житомирська область знаходиться у «червоній зоні» щодо захворюваності на COVID-19. Тому Податкова служба закликає користуватися електронними ресурсами або телефонувати за номером гарячої лінії задля вирішення усіх питань