У Житомирі вже розпочали підготовку до новорічних свят

661

Перші морози листопада впевнено нагадують, що скоро зима. Це наймагічніша пора року, адже асоціюється із новорічними святами. Тож ми вирішили дізнатися як до святкувань готується Житомир.

Цьогоріч особливо прикрашатимуть Новий бульвар. Там буде встановлено 2-і фотозони великого формату. Одна з них – цифри, які символізують 2022-й рік, інша – малий космонавтик, адже Житомир – це космічне місто.

«В кожному місті є своя історія і своя легенда, задум, родзинка. Наше місто – це космічне місто. Тому космічна трішки тематика» — розповіла головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

Також цього року над проїзною частиною не будуть встановлювати розтяжки з ілюмінацією. Замість них закупили 70 нових консолей. 

«Будуть консолі прикріплені на опори. 70 штук. Приблизно це буде також космічна тематика, а також геометричні форми» — додала головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

Не планують залишати житомирян й без смачної святкової їжі. Однак все залежатиме від рівня епідемічної небезпеки. Розташовувати фуд-корти планують по вулиці Пушкінській. 

Михайлівську планують залишити без змін, залишити таке ж оздоблення, як і минулого року. Однак прикрашатимуть інші вулиці міста.

На прикраси управління культури вже оголосило тендер, в який закладена сума в майже мільйон гривень. Головна ялинка міста зустрічатиме Новий рік на Михайлівській, як і минулоріч, але з новими іграшками. Прикрашати місто почнуть вже в кінці цього листопада