Тижнева ситуація з ковідом на Житомирщині

711
Тижнева ситуація з ковідом на Житомирщині

Лише за минулу добу в Україні зафіксовано понад 24 тисячі нових інфікованих на ковід. Серед них і більше 1600 дітей. Та, на жаль, цю хворобу не пережили 750 людей. За тиждень в Україні помирали і вагітні з немовлятами в утробі. Вік хвороби значно помолодшав і агресивність вірусу висока. Але наразі, зокрема у нашій області, ситуація покращується, про це говорить тижнева ковідна статистика. 

Житомирщина все ж таки поки в 10-тці ковідних антилідерів. Хоч  показник заповненості ковідних ліжок зменшується, понад 90 % госпіталізованих у медзакладах невакциновані. Та й загалом у області  не виконуються плани щеплень, які поставила держава. 

Інша сторона ковідної медалі – відсторонення від роботи невакцинованих. Зокрема, найбільше таких у освітній галузі. Якщо ще на початку тижня цей показник був майже півтисячі працівників, то вже до п’ятниці він значно виріс.

«Сьогодні ми констатуємо те, що кількість відсторонених складаємо 724 особи» — сказав заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець.

Та якщо з садочками ситуація простіша, то працівники шкіл пасуть задніх.

Поки Житомирщина «червона» і дати прогноз, коли вона перефарбується не можуть. Тому потрібно запастися або терпінням, або ж ковід-сертифікатом