На Житомирському бронетанковому заводі розпочали серійне виробництво корпусів для БТР-4Е

526

«Житомирський бронетанковий завод» розпочав серійне виготовлення корпусів для бронетранспортерів БТР-4Е, які раніше виготовляла Львівська приватна компанія. Перш ніж організувати виробництво корпусів, відбулись кваліфікаційні випробування за участі представників Міністерства оборони України та Концерну. І в рамках цих випробувань Бронетанковий завод показав спроможність якісно та в задані строки виготовляти корпуси до БТР-4Е.

«Ви бачите з моєю спиною корпус для самого сучасного на сьогоднішній день українського бронетранспортера БТР-4, який виготовляється в нашому підприємстві. На сьогоднішній день на заводі вже закінчується виготовлення перших трьох корпусів. До речі, можемо сказати, що весь час проведення бойових дій на Сході нашої держави, на машинах БТР-4 не загинув жоден наш військовослужбовець» — розповів директор ДП «Житомирський бронетанковий завод» Геннадій Гращенков.

Наразі на Житомирському бронетанковому заводі тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця поточного року передати Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова партію корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами. Далі – БТР у Збройних Силах виконуватиме свої бойові задачі.

«Процесс сборки корпуса БТР-4 – достаточно технологически сложный процесс. Работает на данный момент 2 бригады. Это новая машина, она достаточно защищенная. Экипаж и десант машины – он достаточно защищен по сравнению со старыми образцами данной техники» — сказав начальник цеху з ремонту і виготовлення корпусів ДП «Житомирський бронетанковий завод» Ігор Лавренюк.

БТР-4Е – сучасна вітчизняна чотиривісна колісна броньована техніка, яка здатна плавати. На її базі створено ціле сімейство машин: командирська, командно-штабна, медична, ремонтно-евакуаційна тощо. Бронетранспортер БТР-4Е є суто українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння.

«Для нашої сучасної війни, можна сказати, одна з кращих машин для вивезення піхоти, привезення на бойову точку. Використані сучасні технології. Хороша машина, на мою думку» — сказав наждачник цеху ДП «Житомирський бронетанковий завод» Євгеній Боженко.

Нагадаємо, такий БТР житомиряни могли побачити на головній площі Житомира 14 жовтня під час святкування Дня захисників і захисниць України