У Житомирі проводять безкоштовну стерилізацію вуличних кішок

438

Маленька Куська сьогодні вперше в Центрі захисті тварин. Близько року тому її ще кошеням підкинули до двору Маргарити. Жінка каже, не скористатися можливістю безкоштовно стерилізувати кішку не могла, адже лише в такому випадку тваринку заберуть до нової родини.

«Підкинули маленькою в тому році, приблизно в такий самий час. Жіночка хоче забрати, з умовою, що вона стерилізована. Кормила, годувала, від кліщів, блох, глистів давала. Привезла на стерилізацію щоб віддати» — розповіла житомирянка Маргарита.

І ось Куська вже в операційній, отримує свій укол з наркозом та поступово засинає. Тоді відбувається етап підготовки до самої операції.

Ветеринари кажуть, для безпечного оперування та швидкого одужання, перед стерилізацією тваринку теж треба підготувати. В першу чергу, вона має бути голодною.  А також необхідно перевірити кішку на наявність захворювань та запалень. Вже після операції обов’язково потрібен нагляд.

«Дві доби не потрібно пускати на вулицю, тому що тварина може ще не повністю відійти від наркозу і її інстинкт самозбереження трішки притуплений. Також після стерилізації температура в тварини падає, вона обов’язково має бути в теплому місці» — розповіла лідерка ТОВ «ЧОТИРИ ЛАПИ Україна» Олена Сушко.

Сама операція триває близько 15-ти хвилин. Однак користі несе багато, кажуть ветеринари. 

Загалом такі акції проводять не вперше. Та лише на цей раз буквально за день було записано близько ста тваринок. Щоб принести свою кішечку спочатку потрібно зареєструватися за телефоном. Далі – стандартна процедура. 

«Перед оперативним втручанням представник кішки або волонтер заповнює згоду на оперативне втручання і все інше за звичайною процедурою. Відбувається підготовка до операції, безпосередньо оперативне втручання і післяопераційне утримання» — повідомила керівниця КП «Центр захисту тварин» Олександра Мальник