Обласна клінічна лікарня отримала три сучасні наркозно-дихальні апарати експертного класу

520

Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського отримала три сучасні наркозно-дихальні апарати експертного класу, придбані за сприяння народного депутата Сергія Кузьміних

«Передали сьогодні наркозно-дихальні апарати. Їх було куплено три з вартістю 5 млн грн. це є спільна робота, спільне напрацювання для того, щоб лікарня розвивалась» — сказав народний депутат України, фракція «Слуга народу» Сергій Кузьміних.

Наркозно-дихальний апарат німецького виробництва може використовуватись як в операційних, так і в палатах інтенсивної терапії. Можуть використовуватись і для ковідних хворих.

«Наркозно-дихальна і дихальна апаратура вкрай потрібна особливо в сучасних умовах при ковіді. Пацієнти відсотків 15-20 переводяться на «сіпап», тобто кисень подається для забезпечення сатурації через кисневу маску і при допомозі цих апаратів. Без них практично ми безсилі. Зараз завдяки адміністрації лікарні і депутатського корпусу ми оснастились» — розповів завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії №2 КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Микола Біляс.

За словами генерального директора Обласної лікарні, маючи таку апаратуру, лікарі зможуть надавати високоспеціалізовану медичну допомогу.

«Загалом, завдячуючи нашому депутату, у нас вже 7 сучасних експерт-класу наркозних станцій. По суті, на сьогоднішній день, я думаю, що і ще на кілька років наперед, питання з наркозно-дихальною апаратурою у нас закрито» — сказав генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Богдан Леськів.

Наркозно-дихальні апарати є мобільними та універсальними. З їх допомогою лікарі мають можливість приділити більше уваги своєму пацієнту. Апарат швидко розпізнає критичну інформацію про стан пацієнта та миттєво розпізнає реакцію на зміни стану пацієнта