Відсторонення невакцинованих працівників освіти від роботи

447

З 8 листопада в Україні діють жорсткіші обмеження для невакцинованих. Зокрема, від роботи почали відсторонювати держслужбовців та працівників освіти. Відповідну постанову затвердив Уряд. Якщо серед працівників ОДА та РДА відсторонених ледь добігає десятку, то невакцинованих відсторонених освітян минулого тижня було 724 особи. Нині таких стало трохи менше.

«На території Житомирщини за нашими даними, які нам надають органи управління освіти територіальних громад, якими ми володіємо, відсторонено 712 працівників» — повідомив заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець.

Та працівники освіти теж хворіють на ковід і майже усі, кого госпіталізують у лікарню – невакциновані.

Дошкільні заклади освіти у області працюють усі. Їх понад 650. Вже у 442-х закладах працівники вакциновані на 100%, а у інших все просто – відстороняють від роботи. І відсторонених майже 370. Що стосується шкіл, то з 570-ти на 100% вакцинованих трохи менше, ніж 200. 

Щодо ВНЗ тільки у 2-х всі імунізовані. В офлайн режимі також працюють усі заклади професійної, професійно-технічної, фахової передвищої освіти. Вакцинованих там понад 90%, інші – відсторонені. 

А у МОЗ повідомляють, що незабаром список щодо відсторонення можуть розширити. Це стосуватиметься соцпрацівників, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів та підприємств критичної інфраструктури