Ситуація на українсько-білоруському кордоні

499

Намети у лісі, обмаль їжі та води – так живуть нелегальні мігранти на польсько-білоруському кордоні. Та якби тільки проблема була у цьому. Їх супроводжують і білоруські озброєні військові. Влада Польщі побоюється, що це збройна провокація зі сторони країни-сусідки і називають це психологічною війною. У Польщу мігрантів не пускають, а повернутися у Білорусь не дають силовики. 

Як то кажуть: «Береженого Бог береже!». Україна наразі посилює охорону кордону з Білорусією. Про це після засідання Ради національної безпеки і охорони повідомив Денис Монастирський – керівник МВС. Кажуть, у разі подібних ситуацій на українсько-білоруському кордоні будуть діяти жорстко, чітко та у межах закону, що регламентує захист наших рубежів. У області розповіли – у разі чого, прикордонників готові підтримати додатковою силою.

«Ми готові до того, що наш державний кордон буде підсилено до 2-х з половиною тисяч приданих сил з різних формувань: ЗСУ, Національна гвардія, Національна поліція» — повідомив голова Житомирської ОДА  Віталій Бунечко.

У межах Житомирської область протяжність кордону з Республікою Білорусь більше 250-ти кілометрів. На Житомирщини ділянку державного кордону з проблемною країною-сусідкою захищає 9-й прикордонний загін імені Січових Стрільців. Кажуть, зараз ситуація контрольована, але готові до будь-яких поворотів