Житомирянка Яринка Закалюжна здобула перемогу на Міжнародному конкурсі малюнків

898

Заходимо до третього класу і нас зустрічає безліч усміхнених облич, які зосередженні на творчості. Зараз вони ліплять з пластиліну один з українських символів — калину. Серед дітвори причаїлася і маленька переможниця Міжнародного конкурсу від Європейського космічного агентства – Яринка Закалюжна

Восьмирічна переможниця із задоволення розповідає, що зображено на її роботі.

«На ній зображено, як Земля передає супутник Юпітеру. А його три супутники оцей злякався, цей здивований, а ось цей спить» — пояснює переможниця Міжнародного конкурсу Ярина Закалюжна.

Тато талановитої дівчинки розповідає, донечка малює з самого дитинства. Продовж останніх трьох років вона займається у відділі Образотворчого мистецтва на базі Музичної школи імені Святослава Ріхтера.  

Яринка не лише захоплюється малюванням а й грає на музичних інструментах, є призеркою першого етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Вчителька дівчинки радіє, що такі таланти навчаються у її класі. 

«Малювання — це один з її талантів. Така дитина звичайно у нашому класі — це як зіронька на небі, яка сяє» — розповіла вчителька початкових класів ЗОШ №21 Тетяна Богатирчук.

Міжнародний конкурс від Європейського космічного агентства «Juice up your rocket art! Competition» стартував влітку, а результати оголосили нещодавно. Рідні юної художниці й досі не можуть повірити  у перемогу Яринки.

«Ми були чесно кажучи вражені. Я до сьогодні не вірю. Тому, що як організатори конкурсу повідомили в ньому взяли участь понад 2600 дітей з 63 країн світу» — сказав тато Яринки Леонід Закалюжний.

Малюнок восьмирічної житомирянки прикрасить ракету Аріан 5, яка виведе дослідницький корабель, що вирушить до Юпітера та трьох його супутників