За сприяння Народного депутата Арсенія Пушкаренка у Житомирській області планують оновити 2 школи

688

У Лугинах та Овручі найближчим часом планують оновити 2 опорні заклади освіти. Про це повідомив Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко. Першою на черзі стала гімназія ім. Фількова в Лугинах. Зараз в закладі навчається близько 400х дітей, а після ремонту стане можливим приймати майже 800 учнів. Розпочати реконструкцію тут прагнуть вже у наступному році.

«Найближчими днями вже буде об’явлено тендер на її реконструкцію. Буде підготовлено проєкт, проведено експертизу, і в наступному році ми плануємо, що ця гімназія буде капітально обновлена. Вона буде мати новий сучасний вигляд, вона буде утеплена, буде нова покрівля» — сказав Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Оновлений вигляд у наступному році матиме і Овруцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1. Це є опорний заклад освіти у громаді.

«В наступному році ми розпочинаємо. Я це обіцяв 1-го вересня і вже ми виходимо на тендер. Всі корпуси, тут їх багато, всі зовнішні роботи – це буде 1-ий етап. Ми плануємо в наступному році здійснити реконструкцію. Тобто утеплення, покрівля, посилення фундаменту і багато-багато чого іншого» — додав Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

За сприяння Народного депутата на цьому етапі заклади вже отримали нові шкільні автобуси. Тепер на навчання учні будуть діставатися на комфортабельному транспорті, який підвозитиме діток навіть з найвіддаленіших селищ громад. 

«Дозвольте ще раз також подякувати Арсенію Михайловичу за шкільний автобус для закладу освіти, за гарні перспективи для нашого закладу, школи №1. Завжди раді Вас бачити, зустрічати» — сказав директор Овруцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 Анатолій Невмержицький.

З нагоди свого візиту Арсеній Пушкаренко ще раз привітав освітян з професійним святом, адже дякувати вчителям та вихователям за їхню працю ніколи не пізно. Народний депутат нагородив працівників освіти грамотами та цінними подарунками. Самі ж вчителі кажуть, така увага від влади дуже приємна та надихає працювати далі ще краще.

«Я вважаю, що держава дуже багато робить для цього. По-перше, облаштування шкіл, і під’їзд учнів до шкіл. Взагалі, я задоволена, що ми працюємо у школах» — розповіла вихователька групи продовженого дня Лугинської ЗОШ №2.

Така підтримка опорних освітніх закладів у громадах – частина роботи команди «Слуга Народу». Вона спрямована на покращення якості освіти на селі. Аби діти з сільських шкіл були конкурентоспроможними на ринку праці