Баскетбольний клуб «Житомир» підписав спонсорську угоду із Житомирським картонним комбінатом

590

Баскетболісти БК «Житомир» вже з вересня виходитимуть на паркет у новій брендованій формі. Тепер вона матиме біло-зелений колір та логотип Житомирського картонного комбінату. Сьогодні команда урочисто підписала спонсорську угоду між клубом та підприємством.

«Дуже приємно і що не може на радувати, що в нас в першу чергу збігаються цілі. Що в першу чергу це не тільки команда БК «Житомир», а ми хочемо розвивати баскетбол в Житомирі комплексно. Тобто це і дитячий спорт, і аматорський, судді, і тренерська робота» — сказав головний тренер БК «Житомир» Юрій Горєнков.

Спортсмени кажуть, проблеми з фінансуванням клубу були завжди, так як в Житомирі професійний баскетбол розвивається досить повільно. В першу чергу, сподіваються баскетболісти, така співпраця стабілізує виплати гравцям, адже багато членів команди приїжджають з іншим міст України. 

Нові спонсори кажуть, обирали баскетбол не випадково. Полюбляють цей вид спорту з дитинства. Говорити про плани на майбутнє поки не можуть, адже ці питання потребують детального вивчення. Але в першу чергу прагнуть розвивати баскетбол як дорослий, так і дитячий

«Баскетбол – це одна із можливостей. Я вважаю, в першу чергу дуже важливо підтримувати спорт, особливо дитячий. Щоб забрати дітей з вулиці, забрати від екранів телевізорів або комп’ютерів, щоб вони займались фізичною культурою. Ми плануємо розробити стратегічний план розвитку баскетболу саме в Житомирі» — сказав перший заступник генерального директора ТОВ ЖКК Вадим Ліски.

Спонсори тільки взялись за справи клубу, але вже відзначили ключові проблеми, над якими необхідно працювати. Першою з них стала спортивна зала, в якій команді доводиться тренуватися. 

БК «Житомир» заснований у 2001-му році і є регулярним учасником Чемпіонату України. Зараз команда провела 4 гри у Основній лізі і поки йде без поразок. Вже у вихідні клуб зустрінеться із львівським БК «Самбір», тому активно готується до гри. Кажуть, із спонсорською підтримкою тепер мають більше шансів та наснаги