Тактичні навчання десантників відбулись на полігоні поблизу Житомира

667

Повітряні штурмовики на загальновійськовому полігоні біля Житомира вчились взаємодіяти із авіацією сухопутних військ. За легендою навчань, рейдовому загону було визначено завдання по знищенню противника. Для цього спочатку висадили повітряний десант.

Згодом відбулось захоплення площадки з використанням вогневої підтримки.

«Десантування техніки проходило з висоти 600 метрів, а також за технікою здійснювали висадку підрозділи, що стосується екіпажів. І десантування особового складу для розвідки здійснювалось з висоти 1 кілометр»— повідомив керівник тактичних навчань, підполковник Олег Валяс.

Після такого приземлення багатотонна техніка змогла виконати подальші бойові завдання.

Військові зізнаються, десантувати техніку було важко, але вони впорались. Серед труднощів була і моральна підготовка військовослужбовців до таких навчань.

«Підготовити військовослужбовців своїх, щоб вони були стійкі до будь-яких стресових ситуацій» — розповів молодший сержант Андрій Таргоній.

Співпраця артилерії та авіації вимагає багато праці не лише на полі бою, але і в штабі. Розрахувавши напередодні всі часові показники, військовим вдалось дійти до виконання цілі. Загалом участь у навчанні взяли близько 300 десантників із усієї України