У Житомирі розкритикували проєкт реконструкції майдану Корольова

479

Ще два роки тому на замовлення міської ради архітектори розробили проєкт реконструкції майдану Корольова. Втім, як виявилося, ні з місцевими архітекторами, ні з громадою, його ніхто не обговорював. Принаймні до того, як відомий український архітектор та урбаніст Юліан Чаплинський не розкритикував, а у соціальних мережах почали активно обговорювати житомиряни.

«Проєкт, чесно кажучи, нижчий за всяку критику. Я вважаю, що за мільйон доларів я б зробив архітектурний конкурс. Потратив би на це півроку. Вже з переможцем і робочим проєктом. І ви би мали пізніше абсолютно нову площу. Взагалі чесно вам скажу: що небуть. Розчарований», – говорить український архітектор та урбаніст Юліан Чаплінський.

Не винятком стали й депутати Житомирської міської ради. Під час засідання бюджетної комісії вони активно взялися за обговорення проєкту.

Не побачили депутати й якихось кардинальних змін у проєкті. Мовляв, для того, щоб демонтувати одну плитку і покласти іншу, особливої креативності не потрібно.

Під гарячу руку обранців потрапила й головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн, яка не залучила громадськість.

Після жвавого обговорення та критики депутати все ж вирішили перенести це питання на наступне засідання. Разом з тим, рекомендували залучити місцевих архітекторів для надання пропозицій.