В області стартував Місячник правил життєдіяльності, першими учасниками стали учні ЗОШ №27

518

Як звучить сирена пожежної машини, звідки в ній береться вода, як правильно переходити дорогу та що робити з невідомими металевими предметами. Усе це демонструють рятувальники та правоохоронці під час уроків безпеки. Першими учасниками Місячника знань правил безпеки життєдіяльності стали учні початкових класів житомирської ЗОШ №27.

Бійці ДСНС розповіли дітям про свою щоденну роботу та продемонстрували бойове спорядження. Кожен з школярів міг спробувати себе на місці рятувальника, посидіти у пожежній машині та потримати у руках обладнання.

Правоохоронці перевірили і знання школярів з правил дорожнього руху, а усі охочі спробували себе у ролі регулювальників. 

Місячники безпеки життєдіяльності проводять щорічно. На таких уроках спільно працюють як бійці ДСНС, так і працівники Національної поліції.

«Захід проводиться щороку восени з метою попередження надзвичайних подій за участю дітей. Рятувальники спільно з освітянами посилюють профілактичну роботу та у різних формах навчають дітей правилам безпеки», — каже пресофіцерка ГУ ДСНС України у Житомирській області Ірина Романюк.

Діти залюбки беруть участь у таких заходах. Ставлять багато питань, порівнюють рятувальники з кіногероями та жваво виконують усі завдання, адже такі навчання проводяться у різних формах. 

«Проводяться різноманітні конкурси, вікторини, бесіди як з дітьми, так і батьками. Учні пишуть твори, диктанти, готують малюнки та різні вироби», — каже пресофіцерка ГУ ДСНС України у Житомирській області Ірина Романюк.