Теруправління ДБР Хмельницького прозвітувало про свою роботу за 2021-й рік

444

Територіальне управління ДБР поширює свою діяльність на 5 областей, до яких входить і Житомирська. Головний офіс та адміністративний апарат знаходяться в Хмельницькому, проте цьогоріч в кожному обласному центрі було відкрите окреме представництво і вважають це своїм одним з найбільших досягнень.

«Функціонування таких відділів у кожному обласному центрі надає нам можливість оперативно реагувати на кримінальні правопорушення, підслідні ДБР, а громадянам - звернутися до ТУ ДБР у м. Хмельницькому за місцем свого проживання», – каже прессекретар Теруправління ДБР Хмельницького Катерина Герасімчук.

За 10 місяців слідчі направили до суду 400 обвинувальних актів. І стосувались вони майже 4-х з половиною сотень підозрюваних.

«Практично в половині справ вирок суду набрав законної сили і серед них – жодного виправдувального. Станом на 01 жовтня 2021 року досудове розслідування триває у майже 1800 справах. Загалом, у 2021 році було затримано 40 осіб та ще 412 особам повідомлено про підозру», –зазначає прессекретар Теруправління ДБР Хмельницького Катерина Герасімчук.

Загалом перед судом постануть 56 громадян, що вчиняли корупційні правопорушення, з них 34 особи через одержання хабара. Загальна сума збитків у закінчених провадженнях склала майже 37 млн гривень.

Чимало правопорушень вдалось викрити саме на Житомирщині. Зокрема судитимуть начальника сектору реагування патрульної поліції районного управління, який отримав хабар талонами на пальне. До суду направлено обвинувачення стосовно працівника Укртрансбезпеки через систематичне одержання хабарів. Та багато інших справ. Кажуть, у цьому вагома заслуга слідчих саме ДБР.

Крім того, Теруправління ДБР Хмельницького активно розвиває соціальний напрямок. Співробітники власним коштом долучаються до благодійності в дитячі будинки. У Житомирі опікуються Дитячим будинком сімейного типу в селі Іванівці та Коростишівською спеціальною школою.