Вже у грудні Житомирщина може вийти з червоної зони

527

Найближчим часом Житомирщина може вийти з червоної карантинної зони. Таке припущення озвучив заступник начальника департаменту охорони здоров’я  Житомирської ОДА Віктор Лучків.

«В нас зменшилася кількість викликів по швидкій допомозі, зменшилася кількість госпіталізацій в наших лікарнях, які визначені для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. Це 24 лікарні. Зменшується кількість пацієнтів, які перебувають на кисні. Тобто дійсно напевно можна сьогодні думати, що пік захворюваності ми пройшли. По всіх можливостях, по тих варіантах які є і по тих, що я собі прораховував, ми могли б десь до 10 грудня вийти з червоної зони», — говорить заступник начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Віктор Лучків.

За словами Лучківа, основним чинником зменшення кількості хворих в області є вакцинації населення та карантинні обмеження. 

Попри велику смертність пацієнтів з ускладненнями, викликаними коронавірусом, кількість вакцинованих жителів Житомирщини, які перебувають у лікарнях, досить низька.

Втім й серед вакцинованих пацієнтів, на жаль, є летальні випадки. 

Не зважаючи на зниження захворюваності і можливий вихід з червоної зони розслаблятися не варто. Адже після нового року цілком ймовірно може бути наступна хвиля коронавірусу. Щоправда, не така агресивна.