У Житомирі вже почали готуватися до зимового періоду: перевіряють техніку та заготовляють суміш

547

Зима вже на носі, цього тижня у Житомирі випав перший сніг. У листопаді управління автомобільних шляхів через ожеледицю двічі посипали вулиці сольовою сумішшю. Нині готують снігоприбиральну техніку.

«На жаль, закупівлі нової техніки в цьому році не було. Станом на сьогодні відбувається процес переобладнання. Всього на зимове утримання буде задіяно 33 одиниці техніки. 22 з них вже переобладнано, 11 — в процесі», — каже начальник КП «Управління автомобільних шляхів» Володимир Мазур.

В управлінні автомобільних шляхів кажуть, скільки б техніки не було, її ніколи не вистачає, тому на наступний рік планують придбати ще дві одиниці. Середній вік усіх наявних машин –  приблизно 20 років.

Заготовили до зимового періоду й піщано-сольову суміш. Загалом – це близько восьми тисяч тон піску та півтори тисячі тон чистої солі. Кажуть, обиратимуть чим саме посипатимуть вулиці відповідно до погодних умов. 

«Коли значні опади, багато снігу, краще посипати піщано-сольовою сумішшю. Так як пісок та сіль вступають в реакцію з снігом і роблять таку «кашу», яку легше прибрати з дороги», — зазначає  головний інженер КП «Управління автомобільних шляхів» Юрій Собченко.

На закупівлю такої кількості суміші витратили 4 з половиною мільйона гривень. Зараз вона зберігається на складі та чекає свого часу.

В першу чергу техніка прибиратиме головні вулиці міста, такі як Київська, Грушевського, Жуйка. Але й не забуватимуть й про інші.

Загалом на підприємстві працює 160 осіб. З 15-го листопада на щоденні цілодобові чергування виходить до 30-ти людей та 12 одиниць техніки. Тож комунальники запевняють, що до негоди готові. А от чи стане зима знову несподіванкою для місцевої влади – побачимо вже найближчим часом.