В ОДА влаштувати флешмоб з парасольками та підсвітили будівлю помаранчевим кольором

490

Фізичне, психологічне та економічне – це усе про види насильства. Між подружжям, сім’єю, родичами, батьками і дітьми і ще з багатьма іншими суб’єктами. Та насправді статистика вражає. Зокрема, якщо говорити про Житомирщину, то у цьому році вже надійшло понад 6 з половиною тисяч звернень про домашнє насильство і більше 5 тисяч з них саме від жінок.

«Причиною звернення про домашнє насильство є: умови життя, соціальний статус як жертви так і кривдника, скрутне матеріальне становище, зловживання алкогольними напоями, пияцтво в сім’ї, інтимні стосунки та зрада в сім’ї», — каже інспектор відділу дільничних офіцерів поліції Микола Палєй.

З ініціативи першої леді розроблено план для протидії домашньому насильству. Тобто, планують створити спеціалізовані служби підтримки. Фінансуватися усе це буде за субвенції з державного бюджету. Зокрема, на Житомирщині 7 громад скористалися такою можливістю і вже у січні наступного року вони повинні запрацювати. Та у ОДА кажуть – важливо спілкуватися і з самими кривдниками, тому вже навчили спеціалістів і розробили певний план.

16-денний період акції охоплює декілька важливих дат:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня - Міжнародний день Боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня - Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

В ОДА влаштували флешмоб з помаранчевими парасольками. Підсвітили таким кольором і будівлю. ООН пропонує мати на собі і одяг з такими кольорами, аби висловити солідарність руху вільному від насильства.