«Український інститут майбутнього» розроблятиме для Житомирщини стратегію економічного і культурного розвитку

498

Житомирська обласна рада і «Український інститут майбутнього» підписав Меморандум, метою якого є взаємодія та спільна консолідація зусиль, спрямованих на досягнення позитивних результатів в політичній та економічній сферах, а також соціального захисту населення та надання соціальних послуг з метою стимулюванню економічного та соціального прогресу.

«Багато десятиліть ми живемо з глибиною планування максимум в 1 день, не маючи стратегії. І саме тому, величезні проблеми в нашій економіці, в нашому розвитку як держави і області в цілому, тому що немає стратегії. Те, що зараз спільно з керівництвом облради ми робимо цю стратегію, це дуже важливо як приклад для всієї України і дуже важливо для цієї території, тому що це дасть можливість створювати робочі місця, залишатися людям жити тут, працювати тут і отримувати нормальну зарплату на цій території», — розповідає виконавчий директор ГО «Український інститут майбутнього» Вадим Денисенко.

«Меморандум більш деталізовано погрузить інститут у те, що ми маємо, як ми бачимо розвиток нашої області. І одне із головніших – це покращення нашого виконавчого апарату, які можуть удосконалити свої знання, проходячи курси підвищення кваліфікації в «Інституті майбутнього», — каже голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«Эта стратегия включает в себя лучший мировой опыт, который накоплен за последние десятилетия во всем мире. Опирается на опыт тех стран, которые совершили эконмическое чудо, программу экономического чуда, быстрого экономического роста и в Европе, и в Америке, и в Азии. Это то, что можно сделать в Украине, это то, что необходимо сделать в Украине, это то, что будет сделано. Ели мы вместе, вся страна и власти, и гражданское общество будут работать в этом направлении», — резюмує керівник, експерт UIF Андрій Ілларіонов.

Меморандум не накладає на Сторони ніяких фінансових зобов'язань. Це домовленість про співпрацю для розвитку Житомирщини. Для цього будуть залучені фахові спеціалісти: економісти, фінансисти.