У Житомирі близько 2-х тисяч людей не з’явилося на друге COVID-щеплення

558

У центрі масової вакцинації, що за адресою вулиця Перемоги, 55 ще до відкриття вишикувалась черга. Житомиряни масово йдуть щепитися, переважно у черзі ті, хто прийшли за другою дозою вакцини.

«Я була 2-го числа, ось, друга доза коронавак. З 16 по 30 треба зробити другу дозу», — каже жінка, яка прийшла отримати другу дозу вакцини Францішка Володимирівна.

Водночас днями Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу заявив: понад 600 тисяч українців все ж не прийшли отримати другу дозу COVID-щеплення. Позначка тих, хто не з’явився повторно у центр вакцинації у Житомирі сягає близько 2 тисяч осіб

«Ми думаємо, що це люди, які робили перші дози, але потім виїхали або зробили в іншому місці», — зазначає директор КП «Житомирський центр первинної медичної допомоги» Віктор Шрамко

Але є й ті, хто вирішив по другу дозу взагалі не йти, до такого рішення людей житомиряни ставляться негативно.

«А для чого потрібно було отримувати першу, якщо не збиралися йти на другу? А що таке одна?», — каже жінка, яка прийшла отримати другу дозу вакцини Надія

«Якщо вже прийшла на одну, то йди і на другу», — каже жінка, яка прийшла отримати другу дозу вакцини Францішка Володимирівна.

Та у центрі ПМСД сподіваються, по підбиттю підсумків цифра тих, хто ймовірно знехтував вакцинацією все ж зменшиться. Директор медичного закладу зазначає, якщо житомиряни чи жителі області щепилися закордоном чи у іншому місті, після проходження повного курсу вакцинації сімейному лікарю мають надати довідку, аби дані внесли у базу. Й додає, нині більшість охочих щепитися — прийшли за другою дозою.

У випадках якщо людина отримала першу дозу й захворіла на коронавірус, щеплення вдруге — відтерміновується.

Нагадаємо, з 25 листопада Центр вакцинації почав працювати за іншою адресою — на вулиці Перемоги, 55 у приміщенні Богунської районної ради. Графік роботи можна переглянути на сайті міської ради у розділі «Охорона здоров’я»