У житомирській ЗОШ №21 провели урок пам’яті, присвячений жертвам Голодомору

794

Синя незабудка, колоски пшениці та моторошні фотографії на партах. Усе це нагадує учням про страшну трагедію Голодомору під час уроку пам’яті у загальноосвітній школі №21. У закладі кажуть, гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням – обов’язок кожного українця.

«Під час уроку намагалася донести учням важливість наших історичних подій. Про них треба пам’ятати не лише в контексті вивчення історії як предмету, але й з виховним характером, виховною метою. Адже ми виховуємо наше майбутнє, ми виховуємо національно-свідомих людей, свідоме покоління», — розповідає вчителька історії та правознавства ЗОШ №21 Леся Кухарська.

Під час уроку учні 9-го класу переглядали відео-історії очевидців Голодомору та групами працювали над страшними сторінками нашої історії. В маленьких очах було помітно страх та співчуття. Кажуть, цей урок не пройшов безслідно і кожен зробив для себе певний висновок.

Адміністрація школи розповідає, такі заходи проводять щороку. Адже берегти правду про цю трагедію потрібно крізь століття. З цією метою влаштовують не тільки такі тематичні уроки.

«Відзначення таких подій є вже традицією в нашому навчальному закладі. Щороку в кожному класі відбуваються виховні години, бесіди, екскурсії. Доброю традицією було відвідувати пам’ятний знак, запалювати свічки пам’яті. Ми вважаємо, що не може бути зайвим нагадувати про те, що стосується всіх і кожного», — зазначає заступниця директора ЗОШ №21 Олена Тарасова.

Щороку вшановує пам’ять жертв Голодомору уся Україна. Четверта субота листопада традиційно вважається Днем пам’яті. Цього року він припадає на 27 листопада. Дослідники досі сперечаються щодо точної кількості жертв Голодомору. Однак загальна цифра загиблих сягає майже 4 мільйони людей. На честь кожного з них у вікнах українців завтра о 16-й годині має запалати свічка. Запали свічку пам’яті і ти.