Жителі вулиці Героїв Десантників вимагають зупинити скандальне будівництво

601

Після того, як працівники почали забивати палі на будівельному майданчику по вулиці Героїв Десантників, 25а, місцеві мешканці забили на сполох. Люди переконують, що під час будівельного процесу в навколишніх багатоповерхівках дрижить підлога та трясуться вікна. Люди переживають за власне життя, тож вимагають припинити будівельні роботи та вивчити питання щодо того, чи взагалі можна будуватися на цій території.

Більше того, мешканці розповідають, що під час будівельних робіт одна паля провалилася під землю. Вони припускають, що це може бути підземна водойма.

За словами місцевих жителів, земельна ділянка, де відбуваються будівельні роботи, досить неоднозначна. А містобудівні умови та обмеження, які міська рада надала забудовнику, відповідно до рішення судів мали переглянути.

Неоднозначною, за словами людей, є й поверховість майбутньої багатоповерхівки.

Натомість у міській раді вважають, що порушень з боку будівельників не фіксували. А забиття паль – це частина підготовчого процесу.

Що ж до шуму та вібрацій, які відчуваються внаслідок забиття будівельних паль, за словами чиновника, потрібно звертатися до Держпродспоживслужби.

Сам підрядник запевняє, що забивати палі будуть максимум кілька днів та перепрошує у мешканців за тимчасові незручності. Крім того, обіцяє, що після виконання обстеження надасть місцевим жителям всю необхідну інформацію щодо вивчення земельної ділянки та можливості будівництва багатоповерхівки.

«Я думаю, що 5-10 днів. Таких уже явних шумних робіт поки проводитися не буде» — повідомив директор будівельної компанії Микола Козачок