ТОВ «Олді» VS люди: чи законно «риють» вулицю?

469

Чвари активістів з ТОВ «Олді» почалися з вулиці Грушевського. Там почали розкопувати узбіччя і ймовірно прокладати труби. Підрядники чи то їхні представники представлятися не захотіли та й спілкувалися не охоче.

Та й ось ці люди кажуть – мовляв, журналісти на цій темі гроші заробляють. Та усі дозвільні документи на проведення робіт є.

Поліція на місці так званих розкопок була у цей день кілька разів. А чоловік, який не представився, каже – незрозумілі люди прийшли, позривали огороджувальні стрічки і заважають працювати постійними викликами поліції. Та й на цьому усе не закінчилося. Кажуть, «Олді» намагається пошкодити каналізацію міста.

А от у наглядовій раді «Житомирводоканалу» кажуть – до них зверталися і представники сусідніх будівель з «Олді», і громадські організації через те, що за їхніми словами Товариство робить несанкціоновані скиди у каналізацію.

«В переліку порушень велика кількість, 10 там чи 12, ну майже всі норми порушені. У «Електровимірювачі» забилася каналізація в зв’язку з тим, що ці жирні скиди йдуть, вони забивають каналізацію. Він декілька разів її чистив. Після того він відмовив їм в тому, щоб вони користувалися їхньою каналізацією. «Олді» звернулося до «Житомирводоканалу» за новими технічними умовами, але звернулися з підробленими документами. Тобто, у них уже об’єкт уведений в експлуатацію рік тому, а вони звернулися з тим, що до цієї пори проводять будівництво свого об’єкта, хоча він уже в них рік як уведений в експлуатацію. Їм казали, що потрібно побудувати локальні очисні споруди. Тобто, немає ніяких дозвільних документів. Люди просто чинять беззаконно, що хочуть те і роблять. Я так розумію, що десь з мовчазної згоди водоканалу», — говорить член наглядової ради «Житомирводоканалу» Сергій Пидюра.

У водоканалі мають своє бачення і кажуть – після того, як ТОВ «Олді» було уведено в експлуатацію у них виникли проблеми з водовідведенням.

На цьому епопея не завершилася. Копати почали вже й на перехресті вулиць Грушевського та Перемоги. Та й там нам розповідають ще про ряд порушень, які виявили у роботі ТОВ «Олді».

У Державній екологічній інспекції Польського округу про ситуацію знають. Кажуть, порушення дійсно були виявлені.

Наразі цим питання займаються правоохоронці. За коментарем ми звернулися до представництва «ОЛДІ», однак там ситуацію коментувати відмовилися.

«Журналіст: Алло, добрий день, я вчора телефонувала вам. Марина Вишинська, телеканал СК1.
Представник відділу реклами ТОВ «ОЛДІ_ЖИТОМИР»:
Так, з нашої сторони коментарів не буде.
Журналіст: Можна дізнатись, по якій причині?
Представник відділу реклами ТОВ «ОЛДІ_ЖИТОМИР»: По причині…не знаю, я вам навіть не можу сказати. Зв’язались з нашим керівництвом, вони сказали, що не коментуватимуть цю ситуацію», — коментуює представник відділу реклами ТОВ «ОЛДІ-ЖИТОМИР» (телефоном).