«Коронавірусне покарання»: перед судом ґвалтівник раптово захворів

622

Коронавірус тепер дозволяє відтермінувати покарання. У Богунському районному суді сьогодні мали б обрати міру запобіжного заходу підозрюваному у зґвалтуванні 15-річної дівчинки. Та за хвилину до початку розгляду справи адвокат підозрюваного приніс у суд довідку про те, що його підзахисний захворів на коронавірус.

«Так, дійсно він хворіє на коронавірус мій підзахисний. Відповідно до довідки знаходиться на лікарняному», — говорить адвокат підозрюваного у зґвалтуванні Володимир Мозговий.

А от коли саме підозрюваний захворів на коронавірус та скільки триватиме ізоляція адвокат не каже.

«Що вас ще цікавить? Вся інша інформація конфіденційна, я не можу і не маю права її розголошувати», — додав адвокат підозрюваного у зґвалтуванні Володимир Мозговий.

Водночас дата наступного судового засідання вже призначена.

Відомо, що підозрюваний військовослужбовець. За даними досудового розслідування він протягом кількох тижнів ґвалтував 15-річну дівчинку та свою односельчанку. Свою провину чоловік заперечує.

Але і це не все, як ґвалтував свою жертву чоловік хизувався на відео. Власне так і вдалося виявити злочинця, дитина ж нині у стані шоку.

Та нині лишається відкритим питання чи будуть підозрюваному забезпечувати охорону, чи він зможе далі вільно пересуватися містом. У поліції кажуть, у зв’язку із хворобою контроль за його місцеперебуванням буде здійснюватися через додаток.

«Ну взагалі в державі запроваджено систему самоізоляцію. Тобто інформація про всіх осіб, які повинні бути на самоізоляції передається через певний проміжок часу до поліції і поліція в рамках цього здійснює заходи контролю. В даному випадку, я думаю, що житомирський райвідділ проявить пильність і буде контролювати перебування цієї особи на самоізоляції через хворобу», — розповіла речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

За зґвалтування неповнолітньої чоловіку світить від 7 до 12 років позбавлення волі і ще від 2 до 6 років за створення, зберігання та розповсюдження дитячої порнографії.