Для діток з інвалідністю в Гнатюк Арт Центрі провели арт-терапію

У «Гнатюк Арт Центрі» сьогодні панувала творчість, релакс, музикотерапія та уся увага була прикута до дітей. До Міжнародного дня людей з інвалідністю, який припадає на 3-е грудня, там влаштували арт-терапію для вихованців Житомирської спеціальної школи.

«Ми провели таку дуже ретельну підготовку, продумали кожен наш крок, і все ж знайшли можливість зробити цей захід. Тому що, все ж таки, хочемо показати, що навіть в таких умовах потрібно і можна робити заходи, потрібно підтримувати дітей, потрібна завжди виходити із зони комфорту. Тому що діти, особи з обмеженими можливостями завжди поруч з нами», — розповідає директорка Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради Світлана Лесик.

Доторкнутися до прекрасного. Спочатку малеча мала можливість відвідати виставку картин, згодом – поринути у мистецтво музики.

«Музика важлива для всіх діток. Музика важлива для діток, які ще не народились. Ще знаходячись в лоні матері, вони відчувають і сприймають. Чим раніше це буде (а краще до народження), тим буде краще. Просто в наш метушливий час ми не даємо собі оцієї розради, і не даємо собі тих розкошів: просто посидіти, послухати», — каже директорка Музею Бориса Лятошинського у Житомирі Ірина Копоть.

Згодом діткам показали сучасний виховний мультфільм та провели майстер-клас із бісероплетіння. Заняття з дрібними предметами позитивно впливає на розвиток моторики, яка в свою чергу, впливає на розвиток мови. 

«Ми планували з дітками так само зробити ярмарок. Але не влаштували у зв`язку з обмеженнями. Хотілося б, щоб побільше житомирян побачили цю подію. І тому вирішили перенести це на більш сприятливий період. Сподіваємося, що вже навесні ми відкриємо велику виставку поробок цих чудових діток», — зазначає директорка «Гнатюк Арт Центру» Тетяна Пелех.

Цього дня діти змогли не тільки розслабитися, але і позбутися комплексів, розібратися у внутрішньому «Я», поліпшити настрій, знайти гармонію з навколишнім світом.