У житомирських навчальних закладах подорожчає харчування та знову зміниться меню

Вже з нового року житомирські дітлахи, які харчуються в школах та садочках, знову спробують оновлене меню. На такі потреби в міському бюджеті планують закласти чималу суму. Втім, і батькам доведеться платити за таке харчування більше. Для прикладу, у садочках в ясельній та молодшій групах, вартість харчування збільшиться на 2 гривні. У середній і старшій – з 38 зросте до 55 гривень. 70 відсотків з них платитимуть батьки, а 30 відсотків компенсують з місцевого бюджету. Стане дорожче поїсти і в школах.

«14 мільйонів ми додаємо на організацію харчування. По закладах загальної середньої освіти сніданок був 20.20, а обід 23.70. То сьогодні для 10-11 класів вже більше 40 гривень. Вартість зросла майже в 2 рази. Для дітей 1-4 класів десь на 8 гривень збільшиться вартість», — говорить заступниця начальника департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко.

Відповідно до нової постанови кабміну змін у системі харчування освітніх закладів виявилось чимало.

Що ж до самого меню, то воно стане різноманітнішим, розповідають у Департаменті освіти. Буде більш страв з курятини і свинини, більше фруктів та овочів, менше цукру та солі.

А от якість страв та продуктів, якими харчуються діти, зможуть перевіряти батьки.