На Бульварі Польському третій рік поспіль не можуть добудувати «Суспільний простір»

Ще три роки тому на створення суспільного простору для жителів мікрорайону Малікова з міського бюджету виділили понад чотири мільйони гривень. За ці гроші підрядник повинен був покласти плитку, облаштувати освітлення та провести озеленення на території Польського бульвару. Втім. Не так сталося, як гадалося. Роботи, які мали закінчити протягом року, тривають й досі. А підрядник щоразу знаходить нові відмовки.

«Всі три роки були повязані з нервовими потрясіннями саме через підрядника, який виконував ці роботи. Роботи виконувалися невчасно, неякісно. Було два літа коли практично були простої. Багато чого можна розповідати. Багато цих дрібних недоліків, яких більше ніж на 200 тисяч», — каже депутатка міської ради Тетяна Онопрієнко.

Основна частина робіт вже сяк-так виконана, але зовнішній вигляд суспільного простору до цього часу не облаштували. Щоб перевірити виконання робіт на об’єкт виїхали навіть депутати з головним архітектором міста. Вони знайшли ряд недоліків у роботі підрядника, які йому надіслали.

За словами депутатів, підрядник геть недобросовісний. Мало того, як виявилося, тендер виграла фірма, яка повязана зі скандальною реконструкцією житомирських тротуарів. Тож депутати запропонували додати компанію до так званого чорного списку.

Ми звернулися за коментарем до директора фірми підрядника Петра Кручініна. Втім чоловік з нами спілкуватися відмовився.

«Ало… — Пане Петре доброго вечора. — Добрий. — Василь Хомюк мене звати. Журналіст телеканалу СК1. Житомир. Хотів… — Не цікаво. Дякую. Допобачення», — зазначає директор фірми підрядника Петро Кручінін.

Виконати решту робіт погодилося комунальне підприємство «Зеленбуд», адже саме воно стане балансоутримувачем згаданого суспільного простору. Але приступити працівники зможуть лише тоді, коли управління капітального будівництва остаточно вирішить питання з підрядником.

Наразі депутати вирішили детально вивчити ситуацію з будівництвом на Бульварі Польському та підготувати відповідні акти з виявленими порушеннями. Кім того, представники «Зеленбуду» мають підготувати попередню вартість робіт з озеленення території публічного простору.