Асоціація спортивної боротьби Житомирської області підбила підсумки року та нагородила кращих спортсменів

555

2021-й рік для Асоціації спортивної боротьби Житомирської області став щедрим на нагороди. Спортсмени підкорювали Україну, а також сяяли на п’єдесталах Європи та світу. Президент асоціації зізнається, працювали як завжди, старались, та незважаючи навіть на карантин досягли максимальних результатів.

«В цьому році у нас кращі результати. У нас 2 Чемпіонки Європи, Чемпіонка світу. В цьому плані цей рік для нас найбільш вдалий. А так, як і для усіх, було трішки складно», — каже президент Асоціації спортивної боротьби Житомирської області Біслан Гелагаєв.

Титул Чемпіонки світу для Анастасії став несподіванкою. Дівчина опинилась на змаганнях як заміна хворої спортсменки, а в результаті здобула перемогу. І це незважаючи на отримані перед цим травми.

«Я дізналася, що маю їхати, за день до виїзду. Так вийшло, що дві наші спортсменки захворіли на ковід і тренери вирішили зробити термінову заміну. Я поїхала навіть не в своїй категорії», — сказала Чемпіонка світу з вільної боротьби Анастасія Лавренчук.

Тренер дівчини впевнено назвав таку несподіванку шансом для Анастасії. Зізнається, дівчина трудолюбива, з залу завжди виходить остання, за виступом на Чемпіонаті світу спостерігав з хвилюванням. Однак описати свої емоції від перемоги не може, лише згадує.

Чимало спортсменів поєднує боротьбу із навчанням у вищих навчальних закладах. Серед них Чемпіонка світу Ірина Бондар. Дівчина є студенткою Житомирського Агротехнічного коледжу. Там про неї відзиваються як про старанну ученицю.

Про тяжку працю спортсменів ніхто не знає краще, аніж тренери. Разом з вихованцями вони працюють до кінця на кожному тренуванні. Кажуть, ці люди заслуговують набагато більших нагород.

Привітати з досягненнями кращих спортсменів сьогодні прийшло чимало поважних гостей. Серед них представники обласної влади. Кожен висловив свою шану за титанічну працю.

Депутати зазначають розвивати цей вид спорту – перше завдання для місцевої влади. Передусім, необхідно створити гідні умови для тренувань. Обіцяють, цим питанням займуться.