Трагедія у Житомирі: у технічній водоймі агроколеджу знайшли тіла двох студентів

На вході у гуртожиток, де проживали загиблі студенти нині стоять їхні фотографії із чорною стрічкою.

Учора тіла хлопців водолази дістали із технічної водойми, яка знаходиться прямо біля корпусу, де вони жили.

Напередодні увечері Назар та Ярослав вийшли з гуртожитку і не повернулися. Чергові кажуть навіть не запідозрили неладне, думали, що хлопці пішли гуляти.

«Я прийшла без 20 вісім і мені чергова доповіла, що вони не ночували, але ви знаєте, я нічого поганого не подумала, хлопці ходять до дівчат», — каже завідуюча гуртожитком Ольга Морожишенко.

Але викладачі забили на сполох, разом із студентами зниклих хлопців почали шукати самотужки. А вже через кілька годин речі Назара та Ярослава випадково у вікні, яке виходить на водойму, помітив друг дитинства.

Студент, який помітив речі згадує, ще з вечора телефонував друзям, але ті не брали слухавку.

«Зразу з хлопцями побігли туди дивитись, прибігаємо, а там їхні речі: куртки дві, рюкзак лежав. Я вже зрозумів, що їх нема. Лід був зламаний, сліди по льоду, що хтось ходив», — сказав друг загиблих студентів Олександр Левківський.

У навчальному закладі переконані, що стався нещасний випадок.

«Було, що кроків 7 по льоду зробили, а потім обвал. Думаємо один провалився, а той побіг рятувати, бо в одного телефон залишився, а інший з телефоном в озері залишився», — сказав директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.

«Я думаю, що це тільки нещасний випадок», — говорить завідувач відділення агроінженерії Віталій Руденко.

Але чому хлопці пішли на озеро вночі, взимку та як туди потрапили у коледжі не розуміють. Уся територія навколо водойми огороджена парканом і сіткою.

«Це дуже велика загадка. Більше питань, ніж відповідей. Територія там закрита, зайти можна нормально тільки зі сторони теплиці, там на ніч все закривається на замок. Як туди можна було потрапити і чому вони туди пішли», — розповідає вихователь гуртожитку Лариса Іванцова.

«При тому видно сліди, чомусь вони через паркан дерлись», — каже директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.

«Я нічого не можу сказати, просто знаю, що вони такого самі не зроблять. Вони не самі», — каже друг загиблих студентів Євген Чишкевич.

«У нас в коледжі обговорюють, що вони пішли перевірити лід, покататися, один провалився, інший побіг рятувати, але це не факт. Ще два хлопця якихось було, можливо їм хтось допоміг», — додав друг загиблих студентів Андрій Гавриленко.

«Вони там зроду не були, не знаю чого їх туди занесло», — каже друг загиблих студентів Олександр Левківський.

Друзі та викладачі характеризують хлопців добре, кажуть гарно вчилися, отримували стипендію, самі заробляли і були душею компанії.

У поліції відкрили кримінальне провадження, попередньо, фахівці судово-медичної експертизи дали висновок: смерть настала через утоплення. У крові хлопців не виявили ні алкоголю, ні наркотиків.