У Поліському національному університеті святкували день місцевого самоврядування

Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства, дієвим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань. У цей день святкували своє майбутнє професійне свято й студенти факультету права, публічного управління та національної безпеки Поліського національного університету.

«Взагалі, ми намагалися створити платформу, де студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» зможуть познайомитися та вислухати представників державної служби, муніципальної служби. Мені здається, в нас вийшло», — каже голова студентського самоврядування факультету права, публічного управління та національної безпеки Катерина Гаричева.

Студентське самоврядування вже давно стало дієвою частиною органів влади. Учні беруть активну участь у забезпеченні якості освіти та управлінні вищими навчальними закладами.

«Наше студентське самоврядування ми теж підтримуємо. Приємно спостерігати, що сьогодні в цьому є така позитивна динаміка. Більше заходів проводитися. На окремих факультетах менше, на окремих більше. На факультеті права, публічного управління та національної безпеки ці процеси більш активні», — зазначає ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Привітати студентів з професійним святом прийшли представники місцевої та обласної влади. Кожен з них поділився з молоддю власним досвідом та дав слушні поради.

Колишні випускники факультету права, публічного управління та національної безпеки стали успішними спеціалістами у своїй справі та займають високі посади за своєю спеціальністю. Вони сьогодні також завітали на свято та привітали студентів

В країні існує чимало програм, які спрямовані саме на надання студентам місць для вдосконалення своїх навиків. Нині потрапити можна навіть на стажування до Верховної Ради України.

Загалом, органи студентського самоврядування сприяють гармонійному розвитку особистості студента, формуванню у нього навичок майбутнього організатора та керівника.