Приватні перевізники хочуть, щоб житомиряни платили більше за проїзд у маршрутках

Через підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, запчастин та газу житомирські перевізники ледве зводять кінці з кінцями. Кажуть, на маршрути пустили новий комфортний транспорт, встановили валідатори, за які потрібно платити оренду, тож якість перевезень в місті покращилася. Але тариф занадто низький. Для повноцінної роботи він має бути не нижчим 12 гривень, а то й більше.

«Ми пропонуємо встановити вартість проїзду по транспортній картці – 10 гривень, а за готівку – 12-14 гривень. Щоб людям було зручно. Щоб ми запустили 100% великі автобуси нам потрібен тільки тариф», — каже приватний перевізник Аркадій Савицький.

За словами одного з перевізників, днями відбулася спільна нарада, де обговорювали можливість подальшого виживання, адже працювати вже почали в мінус. Тож разом вирішили звернутися до міської ради, аби врегулювати наболіле питання. Зазначають, трамвайно-тролейбусне управління постійно дофінансовують, а вони не отримують жодних преференцій. Якщо ситуація не зміниться, машини просто не зможуть виїхати на маршрути, адже їх не буде чим заправляти.

У міській раді знають про скрутне становище перевізників. Кажуть не лише вони потерпають, ТТУ теж має проблеми.

На скільки підвищать вартість проїзду у громадському транспорті Житомира, та чи підтримають приватних перевізників, стане зрозуміло лише після громадських обговорень.