Рятувальники ДСНС продемонстрували школярам закулісся власної роботи

Занавіс своєї роботи привідкрили рятувальники. Сьогодні надзвичайники розповіли школярам про специфіку професії, продемонстрували технічні засоби та як ними користуватись.

«Ми ознайомлюємо дітей з нашою повсякденною роботою. Тобто показуємо чим займаємося, які у нас для цього є інструменти і які завдання наш підрозділ», — каже начальник рятувального відділення аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Житомирській області Артем Малиновський.

Особливий акцент екскурсії зробили на техніці.

Побачити роботу рятувальників прийшло сімнадцять учнів першої школи. Класний керівник розповідає, у навчальному закладі цей тиждень приурочений техніці безпеки життєдіяльності, тому виникла ідея не просто розповідати молодому поколінню про роботу рятувальників, а й показати її з середини.

Самі ж діти із захопленням розглядали техніку, спробували скористатися нею під час уявної роботи та приміряли на себе роль надзвичайника.

Школярі діляться, технічні засоби роботи рятувальників їх вразили

«Подушка, яка видержує більше 30-ти тон», — каже учениця 7-В класу Анастасія Ярмолюк.

«Дихальна маска. Прикольно під нею дихати. Із розповідей сподобалося про подушку, що вона піднімає більше 30-ти тон», — говорить учень 7-В класу Вадим Рафальський.